Pratik Yayla Çorbası (Videolu)

Pratik Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ekleyin)

Pratik Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çorbayı pişireceğimiz tencereye yoğurt, un, yumurtayı alıp pütürlük kalmayacak biçimde karıştıralım suyu ekleyip tekrar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayıncaya kadar daima karıştıralım. Çorbanın kesilmemesi için karıştırmak kaide.
  2. Kaynayan çorbayı kenara alalım küçük bir tavada yağları eritip şehriyeleri ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım ve çabucak çobanın üzerine dökelim dikkatli olun buhar elinizi yakmasın.
  4. Sonra çorbayı tekrar ocağa alıp karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 – 15 dakika karıştırarak pişirelim.
  5. Son olarak tuzu ekleyip, ocaktan alalım ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.

Pratik Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Fit Puding
6 Kişilik Mozaik Pasta
Pasta Görünümlü İrmik Helvası (Muhallebili)
Et Sote Yemeği (Videolu)
Karnıyarık
Gül Böreği (Patatesli)
Hdabla | © 2025 |