Pratik Yayla Çorbası (Videolu)
Pratik Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şehriye
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ekleyin)
Pratik Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çorbayı pişireceğimiz tencereye yoğurt, un, yumurtayı alıp pütürlük kalmayacak biçimde karıştıralım suyu ekleyip tekrar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayıncaya kadar daima karıştıralım. Çorbanın kesilmemesi için karıştırmak kaide.
- Kaynayan çorbayı kenara alalım küçük bir tavada yağları eritip şehriyeleri ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım ve çabucak çobanın üzerine dökelim dikkatli olun buhar elinizi yakmasın.
- Sonra çorbayı tekrar ocağa alıp karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 – 15 dakika karıştırarak pişirelim.
- Son olarak tuzu ekleyip, ocaktan alalım ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.

Pratik Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











