Hindistan Cevizli Kurabiye
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye hamuru için;
- 125 gram margarin (oda sıcaklığına yumuşamış)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yarım su bardağından biraz az hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri koyuyoruz güzelce yoğuruyoruz sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamur toparlanınca ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle fotoğrafta göründüğü üzere uzunlamasına yuvarlayıp, evvel yumurta akına sonrada hindistan cevizi ve şeker karışımına batırıp, yarım ay halinde tepsiye diziyoruz.
- Üstü çok kızarmayacak halde denetimli pişirelim fırında 20-25 dakika 170 derece benim fırında kâfi oldu.
- Piştikten sonra da uç kısımları benmari metodu erittiğimiz çikolataya batıralım damak tadınıza nazaran ceviz fındık ya da antep fıstığına bulayabilirsiniz. Çok lezzetli bir tanım benim favorim kıyır kıyır oluyor ağızda dağılıyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun elinize sıhhat şimdiden👌🏻😘.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











