Limonlu Haşhaşlı Kurabiye

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 2 adet limon kabuğu
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata
  • İsteğe bağlı altın tozu

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bütün materyallerimizi bir kabın içine alıp ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar yoğuralım unumuzu da denetimli bir biçimde ek edelim ve ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım.
  2. 170°lik fırında alt üst ayarda pişirelim.
  3. Kurabiyemiz biraz soğuyunca da kurabiyelerimizi benmari tarzı olarak erittiğimiz beyaz çikolatalarımızın üzerine kurabiyelerimizi bulayalım.
  4. Zevke nazaran de üzerlerini süsleyelim ben yenilebilir altın tozunu ekledim şimdiden herkese afiyet olsun arkadaşlar 😉

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe (Videolu)
Akşam Yemeği Menüsü
Peynirli Sade Pamuk Poğaça
Portakallı Hindistan Cevizli Muffin
Çilekli Trileçe
Tereyağlı Katmer Tarifi
Hdabla | © 2024 |