Limonlu Haşhaşlı Kurabiye

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 2 adet limon kabuğu
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata
  • İsteğe bağlı altın tozu

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bütün materyallerimizi bir kabın içine alıp ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar yoğuralım unumuzu da denetimli bir biçimde ek edelim ve ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım.
  2. 170°lik fırında alt üst ayarda pişirelim.
  3. Kurabiyemiz biraz soğuyunca da kurabiyelerimizi benmari tarzı olarak erittiğimiz beyaz çikolatalarımızın üzerine kurabiyelerimizi bulayalım.
  4. Zevke nazaran de üzerlerini süsleyelim ben yenilebilir altın tozunu ekledim şimdiden herkese afiyet olsun arkadaşlar 😉

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Turta
Keto Ekmek
Kıymalı Sulu Köfte
Et Yahni
Çok Pratik Arpa Şehriye Salatası
Sıcak Çikolata (Kış Aylarının Vazgeçilmezi)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet