Tam Kıvamında Limonata Tarifi

Tam Kıvamında Limonata Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük limon yahut 3 adet küçük limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker ( klasik su bardağı)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 litre soğuk su

Tam Kıvamında Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limon ve portakal güzelce yıkandıktan sonra rendenin küçük kısmıyla kabuklar rendelenir.
  2. Rendelenen kabukların üzerine bir su bardağı şeker dökülür. Elle ovularak kabuklar ve şeker harmanlanır kabukların rengi şekere çıkarılır.
  3. Karışımın üzerine bir bardak sıcak su dökülür. Uygunca karıştırılarak şeker eritilir.
  4. Karışım soğuduktan sonra üzerine 1 litre soğuk su dökülür karıştırılır.
  5. Karışım koyu sarı kıvama geldikten sonra farklı bir kaba ince süzgeçle süzülür pürüzsüz kıvama getirilir.
  6. Dolaba kaldırılır afiyetle içilir.
  7. 2 limon 1portakaldan ben genelde 6 kişilik limonata elde ediyorum siz gereksiniminize nazaran tarife iki katına çıkarabilirsiniz.
  8. Tarifin püf noktası rendelenmiş kabukların ve şekerin üzerine sıcak su dökülüp renginin çıkarılmasıdır bu kısma dikkat edersek altın rengi limonatalar elde ederiz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sömelek Köfte
Lazanya Tadında Börek (Videolu)
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)
Magnolia
Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tarif Peynirli Puf Börek
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet