Beyaz Lahana Salatası

Beyaz Lahana Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım beyaz lahana (ince doğranmış )
- 4 tane konserve salatalık turşu (doğranmış)
- 3 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 su bardağı mısır
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Sos için;
- 500 gram yoğurt
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
- 1 çay kaşığı toz sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı turşu suyu
Üzeri için;
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Beyaz Lahana Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kızgın bir tavaya zeytinyağını ve havuçları alıp 1-2 dakika kavurun.
- Ardından beyaz lahanayı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Karışımı soğuması için kenara alın.
- Sos için:bir karıştırma kabına yoğurt, hardal, turşu suyu, limon suyu ve baharatları ekleyip yeterlice karıştırın.
- Hazırladığınız sosu kavrulmuş havuç ve lahanaya ekleyip karıştırın.
- Salatayı servis tabağına aktarın.
- Üzeri için:ayrı bir tavada tereyağını eritin.
- Eriyen tereyağına cevizleri ekleyip 2 dakika kavurun.
- Ocağın altını kapatıp kırmızı toz biberi ekleyin ve karıştırın.
- Hazırladığınız cevizli karışımı salatanın üzerine eşit halde yayın.
- Kızarmış ekmekle ya da yemeklerin yanında salata olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Beyaz Lahana Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










