İzmir Hamsi (Fırında)

İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo İzmir hamsisi
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase mısır unu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıkları temizleyip suyunu süzmeye bırakalım.
  2. Kaba salça sarımsağı ve baharatları alalım.
  3. Üzerine balıkları ekleyelim.
  4. Terbiyelenen balıkları 1/2 saat dinlendirelim.
  5. Tepsiye yağlı kaşıdı açalım balıkları una bulayıp tepsiye dizelim.
  6. Biten balıkların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim üzerine dilimli limondan ekleyip 180 derecede fırında yaklaşıp 30/35 dakika pişirelim.Afiyet olsun.

İzmir Hamsi (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yakut Renkli Ayva Tatlısı
Nefis Taze Börülce Yemeği
Çıtır Tohum Kraker (Videolu)
Tavuklu Patates
En Kolayından Napolitan Soslu Makarna
Kabaklı Salatalık Mezesi (Pişirme Yok Bir Kabak Varsa Dene!)(Videolu)
Hdabla | © 2025 |