Tel Şehriyeli Sebze Çorbası

Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 4-5 kol maydanoz

Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri yemeklik doğrayalım.
  2. Tencereye yağı alarak ısınınca salçaları, zerzevatları katıp,tuz ,pulbiber ,karabiberi ekleyip birlikte kavuralım.
  3. Tavuk suyu ve sıcak suyu ek ederek kapağı kapalı halde,kısık ateşte zerzevatları yumuşayıncaya kadar pişirelim. Zerzevatları blenderdan çekelim.
  4. Kaynayınca tel şehriyeyi ,naneyi ekleyelim.
  5. Tencereye yapismasin diye karıştıralım,5- 6 dakika kaynaması kafidir.
  6. Eğer çorba koyu ise ,biraz sıcak suyu eği ederek 1 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  7. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.
  8. Mis üzere vitaminli çorbamızı pul biber ve limon eşliğinde sunalım.Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Pirinçli Muhallebi
Az Acılı Çiğköfte
Fırın Sütlaç
Taze Fasülye Kavurması
Sodalı Tepsi Böreği
Kahve Yanına Küp Çikolata (Buz Kalıbında)
Hdabla | © 2025 |