Mantar Burger

Mantar Burger Tanımı İçin Malzemeler

Burger için;

  • 10 adet büyük uzunluk kültür mantarı
  • Bir modül tereyağı
  • Tuz

Köftesi için;

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Karamelize soğan için;

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Arası için;

  • Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 5 adet cheddar peyniri

Mantar Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları temizleyip içerisine küçük küpler halinde tereyağını doğrayıp bir fiske tuz serpip 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Köftesi için derince bir kaba soğan ve sarımsağı rendeledikten sonra kalan tüm materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz köfte harcını 5 eşit kesime ayırıp elimizle yuvarlak form veriyoruz.
  4. Köfteleri yağsız bir tavada gerili önlü kızartıyoruz.
  5. Karamelize soğan için soğanları halka halka kesip zeytinyağında kavuruyoruz.
  6. Şeker, nar ekşisi, sirke ekleyip altın renginden hafif pembeleşinceye kadar kavurup kenara alıyoruz.
  7. Fırında pişen mantarları çıkartıp sırasıyla içerisine evvel rendelenmiş kaşar peyniri üzerine karamelize soğan daha sonra köfte ve köftenin üzerine tekrar kaşar peyniri ve mantar kapatıyoruz.
  8. En son olarak üzerine birer adet cheddar peyniri koyup 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişiriyoruz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Mantar Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tırnak Pide
Elmalı Kurabiye (Gül Şeklinde)
Tavada Kaşarlı Sebzeli Köfte
Kıymalı Pide
Zeytinli Cevizli Ciabatta Ekmek (Yoğurulmadan)
Zebra Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |