Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım limonun suyu(ekşi seviyorsanız 1 limonun suyu)
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 3 su bardağı un
- 1 kase pudra şekeri (bulamak için)
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Toz şekeri ve yumurtayı çırpıcıyla güzelce çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ,vanilya,limon suyu,limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula yardımıyla yapış yapış homojen bir hamur olana kadar karıştırıyoruz.
- Üzerini streçleyip buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz.
- Ellerimizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz,daha sonra pudra şekerine çokça buluyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişiriyoruz.
- 25 adet kurabiye çıkıyor.Afiyet olsun 🤗.
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












