Kuzu Gerdan

Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet kuzu gerdan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 8 adet küçük soğan
- 2 adet ortaboy patates
- 2 adet ortaboy havuç
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 litre sıcak su
Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ alalım yeterlice kızdıralım.
- Kızgın tavada etleri önlü artlı mühürleyelim.
- Düdüklü tencereye yerleştirelim.
- Aynı tavaya bir yemek kaşığı salça ek edip kavurduktan sonra soğan ve sarımsakları ekleyip karıştıralım.
- Patates ve havucu istediğimiz üzere dilimleyip tavaya ekleyelim zerzevatları de kavuralım.
- En son baharatları ekleyip karıştıralım suyunu ekleyelim kaynayınca etlerin üzerine dökelim.
- Herkesin düdüklü tenceresi pişme süreci farklılık gösterebilir.
- Tencerenin kapağını kapatalım.
- 20-25 dakika pişirelim afiyet olsun.
Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

