Bisküvili Ve Kadayıflı Muhallebi Pasta

Bisküvili Ve Kadayıflı Muhallebi Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 adet orta uzunluk muz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Alt tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
Üst tabanı için;
- 200 gram kavrulmuş kadayıf
Süsleme için;
- Hindistan cevizi
- Boncuk pasta süsü
Bisküvili Ve Kadayıflı Muhallebi Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için öncelikle sütü, unu ,şekeri daima karıştırarak orta ateşte pişiriliyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra 1 bardak su ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz göz göz olup kıvam alınca tereyağ ve şekerli vanilini ekleyip 1 adet muzuda küçük küçük doğrayıp içinde ezerek karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Bisküvileri rondoda geçirip un kıvamına getiriyoruz.
- Tatlıyı birleştireceğiniz borcamın en altına bisküviyi karıştırıp borcama eşit biçimde serelim.
- Üzerine hazırladığımız muhallebiyi döküp eşit formda yayalım en üstede kadayıfı serelim ve muhallebinin üzeri kapatacak halde .
- Üzerini istediğimiz üzere süsleyebiliriz ben boncuk ve hindistan ceviziyle süsledim.
Bisküvili Ve Kadayıflı Muhallebi Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





