Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü)

Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kutu ton balığı
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 kol yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ton balıkları bir süzgece alınır ve ezerek fazla yağı süzülür.
  2. Süzülen balık karıştırma kabına alını yumurtalar ek edilir ve yeterlice karıştırılır.
  3. Karışıma ince ince doğradığımız soğan, maydanoz ve öbür zeytinyağı hariç ( kızartmak için kullanılacak) bütün gereçler ek edilip yeterlice karıştırılır.
  4. Cevizden biraz daha büyük kesimlere ayrılıp yuvarlayıp üzerine biraz bastırarak yassı bir halde köfteler elde edilir.
  5. Bir tavaya zeytin yağ konulup ısınınca köfteler dizilir. Altı üstü kızarana kadar pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Afiyetler olsun 😊.

Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça Tarifi
Tart Kek
Ispanaklı Yaş Pasta
Kadayıflı Muhallebi
Zeytinyağlı Fasulye
Et Haşlamam
Hdabla | © 2025 |