Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 şişe sade maden suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarisi üzerine)
- 2 tatlı kaşığı kuru maya (yaş mayada olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar
- 1 küçük kase kıyılmış sucuk
- Alabildiği kadar un (kotrollü ununa nazaran değişebilir)
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin kaseyi alalım maden suyunu ,sıvı yağ , maden suyunu, mayayı, şekerini koyup karıştıralım.
- Diğer malzemeyi de koyalım yumurtanın birinin sarısını ayıralım üzeri için ,beyazını harcımıza katalım karıştıralım.
- Azar azar ununu katıp yoğuralım yumuşak bir hamur yapalım .
- Elimizden çıkana kadar yoğuralım, üzerini kapatalım mayalanmaya bırakalım.
- 30 dakika bekledikten sonra yumurta büyüklüğünde alalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Su bardağının altıyla bastıralım, çukur yapalım.
- Kıyılmış sucukları birer tatlı kaşığı koyalım, üzerine rendelenmiş kaşarımızı koyalım.
- Yumurtanın sarısını üzerlerine sürelim, ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.
Piştikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






