Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 paket yaş maya yahut kuru maya
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı fesleğen
Üstüne;
- Sucuk
- Kaşar
- Haşlanmış mısır
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un elenerek leğene koyulur. Ortası havuz olarak açılıp maya, yağ, tuz, şeker koyulur karıştırılır.
- Ilık su denetimli olarak yavaş yavaş yoğurularak katılır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
- Leğenin üstü kapatılıp sıcak bir yere koyulur 30 dk mayalandırılır.
- Hamur mayalanırken kaşarlar rendelenir, sucuklar kesilip hazırlanır.
- Mayalanan hamur unlanan tezgaha alınıp 2 ye bölünür.
- Tezgah tekrar unlanıp hamur merdane ile fırın tepsisi boyutunda açılır.
- Yağlanan tepsiye hamur koyulur. Üstü çatalla delinir. Isıtılan fırında 180 derecede 5 dk pişirilir.
- Aynı süreçler başka yarım hamur içinde yapılır.
- Sos hazırlanıp hamurlara sürülür. Kenarlarına da sürülür yumuşak olması için.
- Önce kaşarlar serpilip sucuklar dizilir. Üstlerine mısırlar serpilir.
- 200 derece fanlı fırında 15 dk pişirilir.
- Çıkınca kesilip servis edilir. Afiyet olsun :).
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










