Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
İç gereci;
- 400 gram tavuk göğüs
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı silme nane
- 1 çay kaşığı silme kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 6 adet orta uzunluk patlıcan
Tepsi suyu için;
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı salça
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi ufak ufak doğruyoruz, tavaya alın üzerine sıvı yağ koyup döküyoruz ,suyunu çekene kadar orta sıra karıştırıyoruz.
- Soğanlarımız ufak ufak doğrayıp üzerine ekleyip bir cins kavurduktan sonra salçasını,baharatlarını ekleyip bir cins daha kavurup ocaktan alıyoruz.
- Patlıcanlarımızı 25 dakika 250°’de altlığı üstlü pişiriyoruz ,fırında daha sonra fırından alıp ortalarına bıçak yardımıyla açıp bastırıyoruz .
- İçine hafif tuz ve karabiber serpiyoruz ,iç harcımızı bölüştürerek üstüne ekliyoruz, biber domatesli süslüyoruz isteye bağlı.
- Bir tatlı kaşığı salça ve bir su bardağı su karışımı yapıp karnıyarık tepsisine döküyoruz .
- 250° fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






