Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6-7 su bardağı un
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
- Yeşil biber
- Domates
- Mısır
- Mantar
Sos için:
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta maya, şeker, ılık su ve sütü karıştırın ve biraz kabarması için bekletelim.
- İçerisine sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ek edip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini mendille güzelce kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
- Üzerine yapacağımız gereçleri doğrayalım ve kaşarı rendeleyelim ölçü belirtmedim istenilen halde fazla yada az yapabilirsiniz.
- Sos için; küçük bir tavada salça, kekik, sıvı yağ ve suyu biraz pişirelim (salça sası üzere kokmaması için ben bu türlü yapıyorum).
- Mayalanan hamuru 9 eşit modüle bölüp beze yapalım.
- Her bezeyi un ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıp fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerine salçalı sostan fırça ile sürelim. Kaşar peyniri, mantar, domates, biber ve mısırı her tarafına serpelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
- Pizzayı fırından alıp üzerine kaşar peyniri serpelim ve tekrar fırına koyalım. Kaşar peyniri eriyince fırından alalım ve servis edelim.
Afiyet olsun 🍕🍕
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








