Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı

Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 625 gram un
  • 250 ml su
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 450 gram tavuk eti (tercihen göğüs ya da kalça)
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Servis için;

  • 50 ml krema ya da sarımsaklı yoğurt

Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur imali; Geniş bir kaba unu koyun, ortasını havuz üzere açın.
  2. Tuz, yumurtalar ve suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  3. Hamur sert ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun (10-15 dakika).
  4. İç harç imali; Tavuk etini, soğanı ve sarımsağı ince çekmek için bir mutfak robotundan geçirin.
  5. Tuz, karabiber ekleyerek yeterlice karıştırın.
  6. Mantı şekillendirme; Dinlenen hamuru 2-3 eşit kesime ayırın ve ince olacak formda açın (yaklaşık 1-2 mm).
  7. Hamuru yuvarlak formunda küçük modüller kesin.
  8. Her kesimin ortasına bir çay kaşığı kadar iç harç koyun.
  9. Kareleri üçgen olacak halde kapatın ve kenarlarını sıkıca bastırarak kapatın.
  10. Büyük bir tencereye su koyarak kaynatın. Suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  11. Mantıları kaynar suya atın ve 10-15 dakika boyunca pişirin (mantılar yüzeye çıktığında pişmiş olurlar).
  12. Kevgirle süzerek bir tabağa alın.
  13. Mantıların üzerine sıvı krema yada sarımsaklı dereotlu yoğurt hazırlayabilirsiniz.

Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Soğan Kavurma
Kahvaltı Menüsü
Karnabahar Köftesi
Kuru Dutlu Muzlu Muhallebi (8+ Ay)
Kavanoz Salata
Karışık Dolma (Çok Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet