Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı

Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 625 gram un
- 250 ml su
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 450 gram tavuk eti (tercihen göğüs ya da kalça)
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Servis için;
- 50 ml krema ya da sarımsaklı yoğurt
Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur imali; Geniş bir kaba unu koyun, ortasını havuz üzere açın.
- Tuz, yumurtalar ve suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Hamur sert ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurun (10-15 dakika).
- İç harç imali; Tavuk etini, soğanı ve sarımsağı ince çekmek için bir mutfak robotundan geçirin.
- Tuz, karabiber ekleyerek yeterlice karıştırın.
- Mantı şekillendirme; Dinlenen hamuru 2-3 eşit kesime ayırın ve ince olacak formda açın (yaklaşık 1-2 mm).
- Hamuru yuvarlak formunda küçük modüller kesin.
- Her kesimin ortasına bir çay kaşığı kadar iç harç koyun.
- Kareleri üçgen olacak halde kapatın ve kenarlarını sıkıca bastırarak kapatın.
- Büyük bir tencereye su koyarak kaynatın. Suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- Mantıları kaynar suya atın ve 10-15 dakika boyunca pişirin (mantılar yüzeye çıktığında pişmiş olurlar).
- Kevgirle süzerek bir tabağa alın.
- Mantıların üzerine sıvı krema yada sarımsaklı dereotlu yoğurt hazırlayabilirsiniz.
Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

