Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet büyük kuru soğan
İç harcı için;
- 150 gr kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Çeyrek kahve fincanı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kapya biber tozu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 su bardağı su
Üzerine;
- Maydanoz
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup tam merkezine kadar keselim. Bir tencereye su koyup soğanları 10-15 dk ortasında haşlayalım.
- İç materyalindeki bütün gereçleri bir kaba koyup karıştıralım.
- Haşlanan soğanları tek tek katlarından ayırıp, zar kısmını temizleyelim. Her bir soğan katının uç kısmına iç harcı koyup saralım. Bütün soğanları bu formda tencereye dizelim.
- Küçük bir tencereye sosundaki bütün gereçleri koyup 2 dk kaynatalım. Bu sosu dolmaların üzerine dökelim.
- 200 derecede alt-üst ayar fırında 1 saat pişirelim. Birinci 45 dk tencere kapağıyla, son 15 dk kapağını çıkartıp pişirelim.
- Pişen dolmaların üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edelim.
Detaylı tanım aşağıdaki videoda👇

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








