Kurabiye

Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı fındık içi
  • İsteğe nazaran limon ve portakal kabuğu rendesi

Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tereyağı, pudra şekeri, nişasta,sıvı yağ, vanilya karıştırılır.
  2. Üzerine un ve kabartma tozu da eklenip tekrar karıştırılır.
  3. Kulak göğsü kıvamına gelen hamurumuzun son olarak içine fındık içi ve isteğinize nazaran limon yahut portakal kabuğu rendelenir ve tekrar yoğurulur.
  4. Son olarak ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayarak biçim verilir.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  6. İsteğinize nazaran de pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

30-31 adet çıktı.

Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz)
Kedidili Pasta
Avakado Kreması
Fesleğenli Girit Ezme
Fırınlama Yöntemi İle Karnıyarık Tarifi (Videolu)
Saç Kavurma
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet