Tavuk Sote

Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağı ek ettiğimiz tavaya alalım.
- Kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirelim.
- Daha sonra kapağı açık pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı yağı ekleyip kızarana dek kavuralım.
- Doğradığımız biberleri ek edip yumuşayana kadar kavuralım.
- Kabuğunu soyup yemeklik doğradığımız domatesi ekleyip karıştıralım.
- Bir kaç dakikaya baharatları ekleyelim karıştıralım. Afiyet olsun.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






