İrmikli Cheesekek

İrmikli Cheesekek Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 1 paket bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut pirinç)
Üst sosu için;
- 1 paket krema (200ml)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket sütlü çikolata (150/200 gram)
İrmikli Cheesekek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bisküviyi robotta çekelim ve erittiğimiz tereyağını ekleyelim ve güzelce karıştıralım sonra kelepçeli tepsimizin içine dökelim ve bir kaşıkla bastırarak tepsiye yayalım.
- Bir tencereye sütü irmiği şekeri vanilya ve nişastayı koyalım ve çırpma teliyle karıştıralım katılaşsana kadar pişirelim.
- Pişen muhallebimizi tepsinin içine dökelim ve soğumakta bırakalım.
- Sos için bir tencereye krema bir yemek kaşığı nişasta ve çikolatayı ekleyelim ve kısık ateşte çikolata eriyene kadar ve sos katılaşana kadar pişirelim.
- Soğuyan muhallebinin üstüne soğuyan çikolata sosu dökelim ve dilediğimiz üzere süsleyelim.
- Tatlımızı en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim (1 gece dinlenirse daha hoş oluyor ).
Afiyet olsun 😋😋😋
İnstagram gülişin. Mtfg
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayın 😉😉😉
İrmikli Cheesekek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






