İrmikli Cheesekek

İrmikli Cheesekek Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 1 paket bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut pirinç)

Üst sosu için;

  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket sütlü çikolata (150/200 gram)

İrmikli Cheesekek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bisküviyi robotta çekelim ve erittiğimiz tereyağını ekleyelim ve güzelce karıştıralım sonra kelepçeli tepsimizin içine dökelim ve bir kaşıkla bastırarak tepsiye yayalım.
  2. Bir tencereye sütü irmiği şekeri vanilya ve nişastayı koyalım ve çırpma teliyle karıştıralım katılaşsana kadar pişirelim.
  3. Pişen muhallebimizi tepsinin içine dökelim ve soğumakta bırakalım.
  4. Sos için bir tencereye krema bir yemek kaşığı nişasta ve çikolatayı ekleyelim ve kısık ateşte çikolata eriyene kadar ve sos katılaşana kadar pişirelim.
  5. Soğuyan muhallebinin üstüne soğuyan çikolata sosu dökelim ve dilediğimiz üzere süsleyelim.
  6. Tatlımızı en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim (1 gece dinlenirse daha hoş oluyor ).

Afiyet olsun 😋😋😋

İnstagram gülişin. Mtfg

Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayın 😉😉😉

İrmikli Cheesekek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Kremalı Elmalı Kek
Pink Puding
Çikolatalı Fudgy Kek
Narlı Çikolata Topları
Çok Pratik Hazır Kek İle 10 Dakikada Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet