Patatesli Lavaş Ekmeği

Patatesli Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

8 lavaş için:

  • ️200 ml ılık su
  • ️200 ml ılık süt
  • ️1 paket kuru maya (7g)
  • ️2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️1 tatlı kaşığı şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz

️İç harcı:

  • ️6 adet patates
  • ️5 taze soğan (doğranmış)
  • ️Biraz sıvı yağ (kavurmak için)
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı toz biber

️Üzeri için;

  • Tereyağ

Patatesli Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli tüm materyalleri bir kaba alıp 10 dakika kadar yoğurun ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  2. Harcı için patatesleri haşlayıp ezin.
  3. Bir tavada yağda soğanları kızartın.
  4. 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
  5. Karışımı patateslere ek edin ve baharatlarla tatlandırın.
  6. Hamuru sekiz eşit top haline getirin ve mümkünse tekrar 30 dakika kabarmaya bırakın.
  7. Aynı halde patatesli karışımı sekiz eşit top haline getirin.
  8. Bir hamur topunu elinizle açın ve hamurun tam ortasına bir patates topunu yerleştirin.
  9. Şimdi topun artık görünmemesi için kenarları birbirine yapıştırın.
  10. Hamuru oklavayla bir büyük tabak kadar açın ve tavaya yerleştirip 2-3 deva çevirerek bir yüksek sıcaklıkta pişirin.
  11. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürün.

Patatesli Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Konya Usulü Höşmerim
Yoğurt Mayalama
Patates Püresinde Misket Köfte
Fırında Soslu Somon
Tavuk Etli Patlıcan Sarma
Yufka Ekmek Üstü Bulgur
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet