Patatesli Lavaş Ekmeği

Patatesli Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
8 lavaş için:
- ️200 ml ılık su
- ️200 ml ılık süt
- ️1 paket kuru maya (7g)
- ️2 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- ️1 tatlı kaşığı tuz
️İç harcı:
- ️6 adet patates
- ️5 taze soğan (doğranmış)
- ️Biraz sıvı yağ (kavurmak için)
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı toz biber
️Üzeri için;
- Tereyağ
Patatesli Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli tüm materyalleri bir kaba alıp 10 dakika kadar yoğurun ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Harcı için patatesleri haşlayıp ezin.
- Bir tavada yağda soğanları kızartın.
- 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
- Karışımı patateslere ek edin ve baharatlarla tatlandırın.
- Hamuru sekiz eşit top haline getirin ve mümkünse tekrar 30 dakika kabarmaya bırakın.
- Aynı halde patatesli karışımı sekiz eşit top haline getirin.
- Bir hamur topunu elinizle açın ve hamurun tam ortasına bir patates topunu yerleştirin.
- Şimdi topun artık görünmemesi için kenarları birbirine yapıştırın.
- Hamuru oklavayla bir büyük tabak kadar açın ve tavaya yerleştirip 2-3 deva çevirerek bir yüksek sıcaklıkta pişirin.
- Piştikten sonra üzerine tereyağı sürün.
Patatesli Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













