Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kavanoz domates konservesi
  • 1 kavanoz sıcak su konserveniz yoksa 4 -5 adet domates rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağımızı eritip üzerine unumuzu alıyoruz, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz, 1 kavanoz domates sosu bu sene yaptığım domates konservesinden kullandım ben 1 kavanoz da sıcak susuyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynayan çorbamızı belendırdan geçip süt, tuz ,karabiberimizi de ekleyip bi çeşit karıştırıp altını kapatıyoruz .
  4. Servis ederken ben kaşar peyniri kullandım siz istediğiniz halde servis yapabilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun 🍅😍😋.

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağlı Gevrek
Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek)
Kolay Havuçlu Pilav (Özbek Pilavı Lezzetinde)
Yoğurtlu Patates Salatası
Fırında Tavuk Dolgulu Wrap
Sıvı Yağlı, Maden Sulu, Kıymalı, Susamlı Börek
Hdabla | © 2025 |