Saç Kavurma

Saç Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kuşbaşı et
- 2 orta uzunluk soğan
- 3 iri diş sarımsak
- 10 tane çeri domates yahut 3 orta uzunluk domates
- 4 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İstenirse karabiber
- Pul biber
Saç Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etler yıkanıp saç tavaya koyulur.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar ortada karıştırarak pişirilir.
- Yağlar koyulup et yumuşayana kadar kavrulur.
- Soğanlar ve sarımsaklar minik minik doğranıp etin üstüne eklenir. 5 dk kadar pişirilir.
- Sonra evvel doğranan biberler, daha sonra kabukları soyulup doğranan domatesler eklenip karıştırılır.
- Arada karıştırarak kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakılır.
- Arada denetim edilir etler yenilecek yumuşaklığa gelince tuzu atılıp karıştırarak ocaktan alınır.
- Kapağı kapatılır. 5 dk dinlenince servis edilir. Afiyet olsun :).
Saç Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






