Saç Kavurma

Saç Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı et
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 3 iri diş sarımsak
  • 10 tane çeri domates yahut 3 orta uzunluk domates
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İstenirse karabiber
  • Pul biber

Saç Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etler yıkanıp saç tavaya koyulur.
  2. Kısık ateşte suyunu çekene kadar ortada karıştırarak pişirilir.
  3. Yağlar koyulup et yumuşayana kadar kavrulur.
  4. Soğanlar ve sarımsaklar minik minik doğranıp etin üstüne eklenir. 5 dk kadar pişirilir.
  5. Sonra evvel doğranan biberler, daha sonra kabukları soyulup doğranan domatesler eklenip karıştırılır.
  6. Arada karıştırarak kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakılır.
  7. Arada denetim edilir etler yenilecek yumuşaklığa gelince tuzu atılıp karıştırarak ocaktan alınır.
  8. Kapağı kapatılır. 5 dk dinlenince servis edilir. Afiyet olsun :).

Saç Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saç Kavurma
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Suşi
Tuzsuz Nafiye
Poğaça
Mayalı Pizza Çörekler
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet