Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2.5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5.6 su bardağı un (kontrollü)
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk soğan ince kıyım
- 2 adet domates küçük küp doğranmış
- 2-3 adet yeşil biber ince doğranmış
- 2 adet kırmızı biber ince doğranmış
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Pulbiber (arzu ettiğimiz baharatları kullanabiliriz)
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce maya ve şekeri karıştırıp ılık suyu ek ederek karıştıralım.
- İçine sıvı yağ,yumurta beyazı tuzu ek edelim azar,azar unu ek ederek ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım.
- İç harcını hazıralayalım.Soğanı ince kıyım doğrayalım,biberleri ince kıyım doğrayalım,maydanozu ince kıyım doğrayalım ,domatesleri küçük küp doğrayalım hepsini kıymaya ek edelim sıvı yağ ve baharatlarını ekleyip elimizle hafif yoğuralım.
- Mayalanan hamuru dokuz eşit kesime bölelim uzunlamasına açalım harçtan kâfi ölçüde pidelerin ortalarına yerleştirelim uç kısmından başlayıp ortadan birleştirerek kapatalım kapatmış olduğumuz hamuru kapanan yeri alta gelecek formda yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp sürelim.
- 190 derece alt üst ayar fırında pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerlerıne tereyağ sürelim. Afiyetle.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








