Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 2.5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un ( kontrolü)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için ;
- Pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip karıştırın daha sonra sıvı yağ, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, limon suyu ekleyip tekrar karıştırmaya devam edelim.
- Kontrolü bir formda unu yavaş yavaş ekleyelim zira marka farklılık gösterebilir .
- Kabartma tozu ve vanilya da ekleyip elimizle yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim ve üzerini örterek 45 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve üzerine bastıralım ve pudra şekerine bulayalım .
- Yağlanmış yahut yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizelim tüm kurabiyeleri bu biçimde yapalım ve evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında güzelce çatlayıp ve kızarana kadar 25-30 dk denetimi bir biçimde pişirelim.
- Fırından fırına değişiklik gösterebilir ona nazaran denetimi bir biçimde pişirelim şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 🤗🤗.
( görsel paylaşımı unutmayın ).
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







