Piyaz (Videolu)
Piyaz Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ispir kuru fasülye (ıslatmak için 1 çay kaşığı karbonat)
- 3 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Sumak
Piyaz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fasülyeleri 1 gün evvelce su ve karbonat ile bekletiyoruz bekleyen fasülyeleri tencereye alıp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ek edip yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Pişip pişmediğini denetim etmekte yarar var bazen fasülyeler geç pişiyor .
- Pişen fasülyelerin suyunu süzüp bir kaba alıyoruz ve yumurtaları haşlıyoruz.
- Soyup küp küp doğrayıp kenara alıyoruz ,fasülyeler soğuduktan sonra üzerine soyup yıkadığımız soğanı söğüş doğrayıp ek ediyoruz .
- Yumurtaları ,maydanozu, limon suyu ve nar ekşisini de ek ettikten sonra son olarak tuz ve baharatları da ekleyip fasülyelere ziyan vermeden yavaşça karıştırıyoruz afiyet olsun🌿
Piyaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













