Pastacı Kreması

Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı dolu un
  • 3 yemek kaşığı dolu nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 poşet toz şanti
  • 1 kutu krema

Pastacı Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, nişasta, şeker, süt ve yumurta sarısını uygun bir tencereye alın ve kısık ateşte daima karıştırarak pişirin.
  2. Koyulaşınca 1 dk kadar pişirin kıvamı sizi korkutmasın ocaktan alın ve tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  3. Üzerine gerilim sinema kapatın ve oda ısısına gelene kadar bekleyin daha sonra dolaba kaldırın 2 saat dinlendirin vaktiniz varsa 1 gece.
  4. Dinlenen kremayı uygun bir kaba alın üzerine toz santi ve kremanın yarısı ekleyin ve mikserle çırpın kremamın kıvamına nazaran azar azar kalan kremayı ekleyerek çırpın.
  5. Kremanın kıvamı pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin ve istediğiniz tüm pastalarda kullanabileceğiniz kremanız hazır afiyet olsun.

Pastacı Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Belen Tava
Kıymalı Pide
Az Ölçülü Çilekli Magnolia (Kremalı)
Yumuşacık Pişi Tarifi
Patlıcan Mezesi
Ferahlatan Ve Lezzetine Doyum Olmayan Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |