Şalgamlı Şehriye Salatası

Şalgamlı Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şehriye
- 1 kase mısır
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 3 adet kornişon turşu
- Yarım mor soğan
- ️1 adet kapya biber
- ️1 adet yeşil biber
- 1 kase doğranmış dereotu
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- 1,5 su bardağı şalgam suyu
Şalgamlı Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şehriyeyi haşlayın. Şehriyeyi ve küçük doğradığınız kornişon turşuları bir tencereye alın. Üzerine şalgam suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Akabinde soğuması için bir kenara alın.
- Malzemeleri hazırlayın. Havuç, mor soğan, kapya biber, yeşil biber ve dereotunu ince ince doğrayın.
- Tüm materyalleri birleştirin: soğuyan şehriyeyi büyük bir kaseye alın. Doğradığınız gereçleri, mısırı, zeytinyağını ve nar ekşisini de üzerine ekleyin, karıştırın.
- Tüm gereçlerin yeterlice karıştığından emin olun. Şayet muhtaçlık duyarsanız çok az tuz ekleyebilirsiniz (şalgam tuzlu olduğu için ben eklemedim)
- Servis için; salatanızı dilerseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz. Renkli ve lezzet dolu imajıyla sofralarınızda göz kamaştıracak! 🎉 Afiyet olsun!
Şalgamlı Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










