Körili Tavuk Makarna Menüsü

Körili Tavuk Makarna Menüsü Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk sote için:

  • 4 tavuk göğsü
  • 1 paket krema
  • 10-12 arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı kekik

Makarna için;

  • 1 paket penne makarna
  • Çay kaşığı ucu zerdeçal
  • 1 paket krema
  • 1 silme çay kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı kekik

Körili Tavuk Makarna Menüsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavaya sıvı yağ ve doğranmış tavuk göğüslerini alıp kavurmaya baslayalım.
  2. Tavuklar suyunu salınca soğanları ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edelim.
  3. Tavuklar sularını çekince krema ve baharatlarını da ek ederek 5 dakika daha pişirelim.
  4. Makarna için suyu tencereye alıp kaynayınca tuz koyup makarnayı ekleyelim.
  5. Makarna suyuna zerdeçal ek ederek makarnayı haşlanmaya bırakalım.
  6. Haşlanan makarnaları süzgece alıp tencereye krema ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika kadar pişirelim.
  7. Daha sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Körili Tavuk Makarna Menüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

️Atom Meze️ (Acı Severleri Böyle Alalım)
Pankek Görünümlü Lorlu Susamlı Puf Omlet (Bebişler Ve Çocuklar Bayılacak)
Bisküvili Pratik Pasta Tarifi
Poğaça Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2024 |