Mis Gibi Portakallı Tarçınlı Kek tarifi
Mis Üzere Portakallı Tarçınlı Kek tanımı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Mis Üzere Portakallı Tarçınlı Kek tanımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp, hafif un serpelim buz dolabına alalım.
- Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle ile çırpalım, akabinde süt, yağ ,rendelenmiş portakal kabuğu, tarçın ekleyip, mikserle ile çırpalım. Un ve kabartma tozunu karıştırıp kek harcına ekleyip mikserin.
- Kısık ayarında çırparak, harcın bir kısmını bir kaseye ayırarak, kakao ve süt ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Kek kalıbına evvel sade harcı dökelim, üzerine kakaolu harcı eşit formda dökelim, bıçak ucu ile hafifçe karıştırarak.
- 165 derecede, evvelden ısınmış fan ayarında pişirelim. Kürdan batırarak kekin içinin piştiğini denetim edelim, şayet içi uygun pişmemiş ise fırın ayarını 120 dereceye getirip içinin uygun pişmesini sağlayalım.
- Fırından alınca karşıt çevirip üzerine ıslak mutfak bezi kapatıp bekletelim, sonra kolaylıkla çıkacaktır. Mis kokulu, pamuk kekimizi soğuyunca dilimleyerek servis edelim. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun. 🥰🌹.
Mis Üzere Portakallı Tarçınlı Kek tanımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı











