Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
İç gereci ;
- 3 adet orta uzunluk elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 1 küçük uzunluk çay bardağı şeker
Üzerine;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç gereç için; birinci evvel kabuklarını soyduğumuz elmaları rondoda rendeli kısmıyla çekelim ve bir tavaya alalım.
Üzerine toz şeker ilave edelim ve orta ateşte elmalar suyunu çekinceye kadar pişirelim ve pişen elmaları soğumaya bırakalım - Hamuru için; Bir kaseye tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ve kabartma tozunu alalım unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim
- Hamurumuzu tezgaha alalım ve 5 adet beze oluşturalım. Un serptiğimiz tezgaha bezelerden bir adedini alarak oklava yahut merdane yardımıyla dikdörtken halinde açalım.
- Bir bıçak yardımıyla hamurumuza 9 çizik atalım.
- Her bir modüle hazırladığımız elmalı iç harcından yerleştirelim.
- Harcımızdan yerleştirip, hamurumuzu sarıyoruz ve üçe kesiyoruz. kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- 170 derece fırında 25/30 dakika pişmeye bırakalım. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun😋😋😋
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










