Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız)

Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 büyük kuru soğan
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (şart degil)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz (salçası tuzluysa daha az ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bulgurumuzu 2 su bardağı kaynar suyla ıslatalım ve ağzı kapalı bir formda 10 dk bekletelim. Kuru soğanı ve tavuk etini başka ayrı robottan geçirelim.
  2. Bulgur soğuyunca çekilmiş tavuk ve çekilmiş soğanı ek edelim. Salça, rendelenmiş sarımsak, tuz, baharatlar ve sıvı yağı ekleyip güzelce 15 dk yoğuralım.
  3. İyice özleşip macun kıvamı alınca mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle evvel yuvarlayıp, sonra yassı form verelim.
  4. Tavada az yağda gerili önlü kızartalım. Havlu kağıt serili tabağa alalım. Afiyet olsun.

Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Kek (Anne Keki)
Patates Yatağında Ispanaklı Kiş
Spoonful Tatlısı
Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek
Soslu Kremalı Tavuk
Muhallebili Kadayıf (Hafif Aynı Zamanda Çok Pratik Ve Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |