Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız)

Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 büyük kuru soğan
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (şart degil)
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz (salçası tuzluysa daha az ekleyin)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bulgurumuzu 2 su bardağı kaynar suyla ıslatalım ve ağzı kapalı bir formda 10 dk bekletelim. Kuru soğanı ve tavuk etini başka ayrı robottan geçirelim.
- Bulgur soğuyunca çekilmiş tavuk ve çekilmiş soğanı ek edelim. Salça, rendelenmiş sarımsak, tuz, baharatlar ve sıvı yağı ekleyip güzelce 15 dk yoğuralım.
- İyice özleşip macun kıvamı alınca mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle evvel yuvarlayıp, sonra yassı form verelim.
- Tavada az yağda gerili önlü kızartalım. Havlu kağıt serili tabağa alalım. Afiyet olsun.
Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








