Mini Cheesecake

Mini Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 100 gram bisküvi (burçak bisküvi kullandım)
- 100 gram tereyağ ya da margarin
Üzeri için;
- 400 gram labne peyniri
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 2 adet yumurta
Limon sosu;
- 1 adet limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
Vişne sosu;
- 10 adet vişne
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine;
Hazır kullandım dilerseniz benmari yolu eritebilir ya da öteki bir sosta kullanabilirsiniz
- Dondurulmuş meyveler
- Hindistan cevizi
- Fıstık parçaları
- Yenilebilir inciler
Mini Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için bisküvilerimi robottan geçirdim.
- Erittiğim tereyağını üzerine döküp karıştırdım.
- Muffin kalıbına dizdiğim kağıtlarıma 1 yemek kaşığı bisküvili harcımdan döktüm bardak yardımıyla sıkıştırdım.
- Üzeri için, labne, vanilin ve şekeri çırptım.
- Daha sonra nişastayı yavaş yavaş ekleyerek yeniden çırptım.
- En son yumurtaları tek tek ve büsbütün karışınca ekledim.
- 160 derece de alt ğst ayarda ve altında bir fırın kabına su koyarak 35 dk pişirdim. Bu durum fırından fırına değişir iç harcı katılaştığı vakit alabilirsiniz.
- Süslemesi için, limonlu sosumdan başladım, tavaya limon suyu, su, şeker ve nişastayı alıp yoğunlaşana kadar karıştırdım.
- Vişneli sosum içinde tavaya vişnelerimi, şekeri ve suyu alıp kaynattım. Daha sonra vişnelerimi süzdüm ve hazır olan suyla nişastamı açarak içine ekledim yoğunlaşana kadar karıştırdım.
- Bir yemek kaşığı hazır beyaz çikolata sosunu çok az az süt ekleyerek koyu bir kıvamda olana kadar karıştırdım.
- Fırından çıkıp soğuyan keklerimi tabağa aldım ve hazırladığım soslarla dilediğim üzere süsledim.
Mutlaka deneyin tabaklarınıza çok yakışacak.
Mini Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













