Ahıska Usulü Basma

Ahıska Adabı Basma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk kalça but (parçalara bölünmüş) yahut 300-400 gram kemikli et yada 4 adet tavuk but
  • Küçük uzunluk lahana (isteğe nazaran küçük doğranmış)
  • 3 adet orta uzunluk patates (iri küp doğranmış)
  • 2 adet soğan (kalın yarım halka doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber ( iri doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, bütün atılabilir)
  • 3 su bardağı sıcak su

Ahıska Yöntemi Basma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları yıkayın, fazla suyunu süzün.
  2. Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin, tavukları dizin.
  3. Tavukların üzerine evvel soğanları kalın halkalar halinde doğrayıp yerleştirin.
  4. Ardından patatesleri ekleyin.
  5. Üzerine iri doğranmış lahanayı güzelce yayın.
  6. Lahananın üzerine dilimlenmiş iri doğranmış biberleri yerleştirin.
  7. Küçük bir kapta 1 yemek kaşığı salçayı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
  8. Hazırladığınız salçalı suyu tenceredeki zerzevat ve tavukların üzerine gezdirin.
  9. Sarımsakları bütün olarak ekleyin.
  10. Tencerenin kapağını kapatın ve evvel orta ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin.
  11. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 1 saat pişirin.

Püf nokta:30 dakika sonra tencereyi yavaşça karıştırarak suyun sebzelerin içine uygunca geçmesini sağlayın. Suyun ölçüsünü denetim edin, fazla sulu isterseniz biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.

Ahıska Metodu Basma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bala Baiana Tatlısı
Tavada 10 Dakikada Sufle
Etli Fellah Köftesi ( Asla Dağılmayan )
Ekşili Taze Soğan Salatası
Diyet Bowl
Limonlu Naneli Makarna
Hdabla | © 2025 |