Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında)

Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ ya da margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
- 2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Dışı için;
- Yumurta akı
- Kırık fındık
Süslemek için;
- Beyaz çikolata
- Bitter çikolata
Çay bardağım 125 ml Su bardağım 200 ml
Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un kabartma tozu ve vanilya hariç başka materyalleri elimizle bir karıştıralım. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim son olarak denetimli bir biçimde unu ekleyelim (ben tam 2. 5 su bardağı un kullandım lakin bu unun markasına ya da yumurta büyüklüğüne nazaran değişebilir) Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Ortalarına oklava ya da öbür bir aparatla ile boşluk yapalım. Kurabiyelerin kenarlarını evvel yumurta akına, sonra fındığa bulayalım.
- Onceden 180 derecede ısıttığımız fırında 25-30dk denetimli pişirelim.
- Kurabiyelerin ortasını benmari yordamı erittiğimiz beyaz çikolata ile dolduralım.
- Son olarak üzerlerini çikolata ile süsleyelim. Kurabiyelerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













