Çikolata Dolgulu Kurabiye

Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tam yumurta +1 sarısı ( beyazı üzerine)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 300 gram tereyağ yahut margarin ( yumuşak)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-4,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)

İçine;

  • Sürülebilir çikolata

Üzerine;

  • 1 yumurta akı
  • File badem

Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri güzelce karıştırıp üzerine unu azar azar ek edin.Yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan küçük modüller koparın ve yuvarlayın hamuru iki yağlı kâğıt ortasına koyun ve kesme tahtası ile baskı uygulayın.
  3. Açılan hamurun ortasına çikolata sürüp rulo yapın ve tepsiye yerleştirin üzerine yumurta akını sürün üzerine file badem serpin .
  4. 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin daha gevrek olmasını isterseniz tam kızartabilirsiniz.
  5. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin servis yapın afiyet olsun.

Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmam Bayıldı
Diyet Kahvaltım
Tantuni
Anneler Gününe Özel Yaş Pasta
Şeftalili Turta
Tavada Kaşar Peynirli Haşlanmış Patates
Hdabla | © 2025 |