Krep Pasta

Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
Kremasını için;
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için çikolata sosu;
- 1 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı un
İçi hacı için;
- Muz yada çilek
Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep hamurumuz için 2 adet yumurta güzelce çırpıyoruz, üzerine 2 su bardağı süt ekliyoruz, 2 yemek kaşığı yağımızı ek ediyoruz .
- Tuz, unumuzu ekleyip akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış tavamıza krep hamuru döküyoruz ve pişiriyoruz, pişirdiğimiz kreplerimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Kreplerimiz soğurken içi için kremayı hazırlıyoruz ,ilk yağ hariç tüm materyalleri tel çırpıcı ile karıştıra karıştıra pişiriyoruz ,göbek atmaya başlayınca içine yağı koyup biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Çikolata sosumuz için; Bütün materyalleri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz.
- Bu ortada devamlı karıştırıyoruz. Aksi halde tabanını sarabilir.
- Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
- En son olarak krepimizi seriyoruz içine krema koyup üzerine muz doğrayıp kapatıyoruz.
- Üzerine çikolata sosu sürüyoruz üzerine isteğe bağlı süsleye bilirsiniz ben bu türlü tercih ettim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.
Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
