El Açması Çıtır Börek

El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurtanın tamamı
  • Küçük paketlerden 1 adet instant maya
  • Aldığı kadar un

Açmak için;

  • Nişastalı un

Arasına sürmek için;

  • Tereyağı ve sıvı yağ

İçine koymak için;

  • Peynir ve patates (isteğe bağlı)

El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sıvıları karıştırıyoruz sonra yavaş yavaş un ekliyoruz mayasını ekliyoruz, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurumuz 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Ardından mayalanan hamuru 10 eşit modüle bölüyoruz.
  4. Böldüğümüz hamurları un ve nişasta karışımı ile ince baklava hamuru kadar açıyoruz .
  5. Aralarına yağımızdan sürüp rulo halinde sarıyoruz tepsimize diziyoruz rulo halinde sarılabilir( isteğe bağlı).
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyor çörek otu atıp 180 derecede pişirmeye bırakıyoruz.

El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Dolgulu Kurabiye
Ispanaklı Poğaça
Sarı Mercimek Çorbası (8+ Ay)
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası
Karnabahar Mantısı
Tüm Püf Noktaları İle Donut
Hdabla | © 2025 |