El Açması Çıtır Börek

El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurtanın tamamı
- Küçük paketlerden 1 adet instant maya
- Aldığı kadar un
Açmak için;
- Nişastalı un
Arasına sürmek için;
- Tereyağı ve sıvı yağ
İçine koymak için;
- Peynir ve patates (isteğe bağlı)
El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sıvıları karıştırıyoruz sonra yavaş yavaş un ekliyoruz mayasını ekliyoruz, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuz 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Ardından mayalanan hamuru 10 eşit modüle bölüyoruz.
- Böldüğümüz hamurları un ve nişasta karışımı ile ince baklava hamuru kadar açıyoruz .
- Aralarına yağımızdan sürüp rulo halinde sarıyoruz tepsimize diziyoruz rulo halinde sarılabilir( isteğe bağlı).
- Üzerine yumurta sarısı sürüyor çörek otu atıp 180 derecede pişirmeye bırakıyoruz.
El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













