Fırında Brüksel Lahanası

Fırında Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg brüksel lahanası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Ezilmiş yahut rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanalar temizlenir, yıkanır tuzlu suda 5 dk haşlanır suyu süzülür. İçinin pişmeye devam etmemesi için soğuk sudan geçirilir.
  2. Geniş bir kaseye lahanalar dışında öteki gereçleri koyun uygunca karıştırın.
  3. Haşlanmış lahanaları sosun üzerine alın ve sosun her yerine bulaşması için karıştırın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (borcama) dökün.
  4. Lahanaları tepsiye üst üste gelmeyecek biçimde dizin.
  5. Lahanaların üstlerine altı düz olan bir bardak ile yavaşça bastırarak ezin.
  6. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 180 derece fırında peynirler eriyip kızarmaya başlayıncaya kadar denetimli pişirin.
  7. Sade yahut yoğurt ile afiyetle tüketin.

Fırında Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Mini Patates
Buzluk Böreği
Hindi Şiş
Kuzenlerle Öğlen Yemeği
Pirinç Unu Helvası
Portakalli Anneannemin Kuşburnu Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |