Muhallebili Pasta

Muhallebili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 şu bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- Yavrum şu bardağı sıvı yağ
- Yarım şu bardağı su
- 2 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Keki ıslanmak için;
- 1 çay bardağı süt
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 şu bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket toz krem şanti
- 1 pk vanilya
Üzeri için;
- Antep fıstık
Muhallebili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtayı kırıp güzelce çırpıyoruz ,sonra şekeri ekleyip düzgünce köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonrasında nişasta ve unu akabinde su ve zeytin yağını ekleyip yeterlice çırpıyoruz.Not: ben de sıvı yağ olmadıgından ötürü zeytin yağı kullandım.
- Vanilya ve kabartma tozu ekleyip bir defa daha çırpıyoruz.
- Daha sonra 180 derece fırında pişirelim.
- Kek pişttikten sonra soğumaya alalım, bir kürdan yardımıyla delik açıp süt ile ıslatalım.
- Muhallebisi için tencereye 1 litre sütü alalım ,şeker, nişasta ve unu ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Kremşantiyi de ekleyip ve vanilyayı da ekleyip kısık ateşte koyuşulana kadar karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Muhallebiyi soğuyan kekin üzerine dökelim, üzerini fıstıkla süsleyelim ,isteyen hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. 😃
Muhallebili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


