Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tepeleme tahta kaşık domates salçası (not:isteğe nazaran biraz daha fazla atılabilir)
- 1 tepeleme tahta kaşık biber salçası
- Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
- 3 litre su
- Haşlanmış tavuk suyu
- 3-3.5 su bardağı kavrulmuş un (hafif kavrulmuş)
- 1 bütün tavuk haşlaması (tavuk etini didikliyoruz)
- Bir kaç tane acı biber ( içinde pişir)
- İstediğin baharat (çorba içerken de atılabilir)
Arabaşı hamuru için;
- 1 su bardağı un
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
(not: 1 borcam oluyor)
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel unumuzu kavuruyoruz unumuz için tavamıza unu koyuyoruz hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra tavuğumuzu düdüklüde haşlıyoruz haşladıktan sonra tavuğumuzu didikliyoruz ve daha sonra çorbamızı yapmaya başlayabiliriz.
- Çorbamız için arabaş tenceremizin içerisine salçalarımızı yağımızı ekliyoruz .
- Daha sonra su ekliyoruz, yalnız suyun bir kısmını ekliyoruz .
- Daha sonra haşlanmış tavuğumuzun suyunu da ekliyoruz sonra kavrulmuş unumuza soğuk su ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra süzgeç ile çorbamızın üzerine döküyoruz.
- Yavaşça karıştırarak içine buluşturuyoruz.
- Buluşturduktan sonra biraz kaynatıyoruz öbür litre suyumuzu da ekliyoruz ve daha sonra dediklerimi tavuklarda içine koyuyoruz ve kaynayıp olmasını bekliyoruz, afiyet olsun.
- Arabaşı hamuru için yapılışı;Tüm materyalleri ekle karıştır. Süzgeçten geçirerek pişir. Kaynayınca kapat borcam yahut fırın tepsisini ıslatarak yok ve daha sonra soğuk yere koy kıvamına gelince afiyet olsun.
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








