Kaymak Tadında Fırın Sütlaç

Kaymak Tadında Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı pirinç (pirinçi ağır severseniz 1 çay bardağı ekleyebilirsiniz daha sulu kıvam için yarım çay bardağı)
- 1 paket vanilin
- Yarım paket süt kreması (olmasa da olur ancak kaymakımsı sütlaç tadı için gerekli)
Kaymak Tadında Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci 2 bardak su ile 10 dakika ocakta kaynatalım.
- Hafif pişmiş pirinçin üstüne 1. 5 litre sütü ekleyelim kaynayınca içine 1 bardak şeker katalım, başka bir kabın içerisine nişasta ve biraz su ekleyip bu karışımı sütlaça katalım. Aman dikkat ocak çok açık olmasın çabucak yoğunlaşıyor zira.
- 1 paket vanilya ve süt kremamizi da ekleyelim güveç kaplarına koyup tepsinin içine sıcak su koyalım ki çabucak ısınıp çok kaynamasın sütlacımız lapa üzere olmasın fırında.
- Fırını 230 dereceye getirip fırına koyalım, 15 dakika da 20 dakika da çabucak kızarıyor üzeri daha sonra alıp soğutalım afiyetle yiyelim.
- Tabii sıcakken yemek başka bi hoş o denli de yiyebilirsiniz 😊.
Kaymak Tadında Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

