Kaymak Tadında Fırın Sütlaç

Kaymak Tadında Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı pirinç (pirinçi ağır severseniz 1 çay bardağı ekleyebilirsiniz daha sulu kıvam için yarım çay bardağı)
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket süt kreması (olmasa da olur ancak kaymakımsı sütlaç tadı için gerekli)

Kaymak Tadında Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci 2 bardak su ile 10 dakika ocakta kaynatalım.
  2. Hafif pişmiş pirinçin üstüne 1. 5 litre sütü ekleyelim kaynayınca içine 1 bardak şeker katalım, başka bir kabın içerisine nişasta ve biraz su ekleyip bu karışımı sütlaça katalım. Aman dikkat ocak çok açık olmasın çabucak yoğunlaşıyor zira.
  3. 1 paket vanilya ve süt kremamizi da ekleyelim güveç kaplarına koyup tepsinin içine sıcak su koyalım ki çabucak ısınıp çok kaynamasın sütlacımız lapa üzere olmasın fırında.
  4. Fırını 230 dereceye getirip fırına koyalım, 15 dakika da 20 dakika da çabucak kızarıyor üzeri daha sonra alıp soğutalım afiyetle yiyelim.
  5. Tabii sıcakken yemek başka bi hoş o denli de yiyebilirsiniz 😊.

Kaymak Tadında Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheesecake
Kardeş Pizzası
Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik)
Bisküviye Doyuran Cici Pasta
Kakaolu Kek
Patatesli Açık Pide
Hdabla | © 2025 |