Kesme İrmik Tatlısı

Kesme İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 3 kaşık eksik irmik
  • 3 kaşık nişasta
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişirme kabınızın içine 1 litre sütü şekeri, irmiği ve nişastayı ekleyip güzelce karıştınız sonra ocağın altını açıp göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  2. Üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip kalıbın içini ıslatıp tatlının yarısını dökünüz.
  3. Kalan tatlıya 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yavaş yavaş kalıbın içine dökünüz soğuduktan sonra buzdolabında ve en az 5 -6 saat bekletiniz.
  4. Kalıptan çıkarınız ben tarçın ,antep fıstığı ve narla süsledim dilediğiniz üzere süsleyiniz.
İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Ekişili Köfte
Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik)
Çiğ Köfte
Kapya Biber Çorbası
Domates Soslu Patlıcan Kızartması
Mercimek Ekmeği (Yaza Formda Girmek İsteyenler İçin,Glutensiz Ve Bol Proteinli)
Hdabla | © 2025 |