Yoğurtlu Sebze Çorbası

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz
- Zeytinyağı
- 4 su bardağı sıcak su
- İstenilen oranda kemik suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 7 kısım ince doğranmış dereotu
Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar minik minik doğranarak zeytinyağı ile sotelenmeye bırakılır.
- Üzerine minikçe doğranan havuç, patates ve kerevizler de eklenerek sotelemeye 3-4 dk daha devam edilir.
- Üzerine sıcak su ve kemik suyu ek edilerek kaynamaya bırakılır.
- Bir yandan farklı bir kaba yumurta, yoğurt ve un ek edilerek bir hoş çırpılır.
- Kaynamakta olan çorbanın altı kısılır ve 2 kepçe yoğurtlu karışıma karıştırılarak eklenir terbiyesi hazırlanır.
- Çorba süratlice orta vermeden karıştırılarak terbiye ek edilir ve kısık ateşte 5 dk kadar karıştırılarak pişirilip altı kapatılır ve üzerine dereotu dökülerek servis edilir.
Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





