Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre günlük süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- Fındık
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı pirinç yıkanır ve 2 su bardağı su ek edilip haşlanır.
- Bir litre günlük sütü evvelce kaynatalım daha sonra haşlanan pirinçi ek edip 10 dakikada kaynatalım.
- Şeker ve vanilya ekleyelim 5 dakika daha pişirelim. Daha sonra 3 yemek kaşığı nişastayı 1 su bardağının 1/3’ü kadar süt ile açalım ve kaynayan süte ek edelim 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Fırın kaplarına paylaştırıp tepsiye koyalım tepsiye su ek edip evvelce ısıtılmış 230 derece fırında en üste koyalım.
- Üzeri hafif kızarınca fırından alalım.
- 2 saat oda ısısında bekletip dolaba kaldıralım. Soğuduktan sonra süsleyip servise hazır.
Afiyet olsun.
Bu ölçülerden 4 tane güveç kabı çıkmaktadır.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
