Şehriye Pilavı

Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şehriye
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane havuç

Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
  2. Şehriyeleri ekleyin ve biraz kadar yani rengini alana kadar kavurun.
  3. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  4. Tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
  5. Suyu çekince altını kapatabilirsiniz.Afiyet olsun.

Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuymak- Kahvaltının Baştacı (Videolu)
Kararmış Muzları Böyle Değerlendirin – Muzlu Kek (Videolu)
Camembert Peynirli Kuşkonmaz
Domatesli Havuçlu Baharatlı Poğaça
Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)
Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |