Tahinli İrmik Helvası

Tahinli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 1 su bardağı şeker (biraz baskın şeker seviyorsanız çeyrek bardak daha katabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Diğer materyaller için;
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
En son piştikten sonra;
- Yarım çay bardağı tahin
Tahinli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbet için şeker sütü ve suyu karıştıralım. Şeker erisin beklesin.
- Yağları tencereye alalım erisin.
- İrmiği ve unu ekleyip rengi dönene kadar karıştırıp kavuralım istediğiniz renge gelince şerbeti dökelim, sıçrayabilir dikkat edelim ve bu esnada daima karıştıralım.
- Sürekli karıştırmak en hoşu karıştırmayınca altı tutabilir.
- Orta ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
- En son tahini ekleyip bikaç kere daha alt üst edelim.
- Altını kapatalım istediğiniz formu verip servis edelim.
Tahinli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











