Focaccia Çöreği
Focaccia Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağından biraz fazla un
- 1 su bardağı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 40 gr maya
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yağ
- Peynir
- Zeytin
- Domates
- Yeşil soğan
Focaccia Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına evvel sütü, maya ve şekeri ekliyoruz. Şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Tuzu ve unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Hamur kaşıkla yoğurma kıvamında olduğundan kaşıkla yoğurmaya devam ediyoruz.
- Yoğurma süreci bittikten sonra hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bir otuz dakikada tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
- Üzerine materyalleri ekleyip 175 derece fırında pişiriyoruz.
Tarif: youtube gülsümün sarayı.
Focaccia Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






