Elmalı Cevizli Kurabiye

Elmalı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk elma
  • 10 adet ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Kurabiyesi için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un

Elmalı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soyduğumuz elmayı rendeleyip bir tavaya alalım ,üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte suyun çekene kadar pişirelim .
  2. Sonra üzerine cevizi ekleyelim karıştırıp kenarda soğuması için bırakalım.
  3. Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, toz şeker ,kabartma tozu ,yumurta ,vanilya koyup karıştıralım.
  4. Ardından üzerine nişasta 2 su bardağı unu da ekleyip güzelce yoğuralım.
  5. Yoğurduğumuz hamurdan modüller koparalım, merdane yardımı ile açalım akabinde bıçakla kesip biçim verelim.
  6. Geniş yerlerini elmalı harçtan koyup rulo halinde saralım.
  7. Bütün hamura tıpkı süreci yaptıktan sonra evvelce 180 derecede ısıttığımız fırına 15 ila 20 dakika kadar pişirelim altı pembeleşince kurabiyemiz hazır oluyor.Afiyet olsun.

Elmalı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Kurabiyeler
Bisküvili Truff
Patates Pastası
Tepsi Poğaçası
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çökertme
Hdabla | © 2024 |